Vlomilci ukradli za več 10.000 € stvari

0
7623

Na parkirnem prostoru Ulice Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 18. 1. nekdo vlomil v kombinirano vozilo in odtujil električno ročno orodje.

V kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu je 17. 1. med 18. in 21.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

17. 1. je oškodovanec policiste obvestil, da je v Šmarjeti med 16. 1. in 17. 1. neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 30 kg mesa in daljnogled ter ga oškodoval za okoli 1100 evrov.

V naselju Strelac na območju občine Šmarješke Toplice je med 15. 1. in 17. 1. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

Na območju Vrčic in Črmošnjic (PP Črnomelj) je nekdo vlomil v dva traktorja, parkirana v gozdu. Odtujil je gorivo in orodje ter povzročil za okoli 2500 evrov škode.

V noči na 17. 1. je v Smolenji vasi neznanec vlomil v prostore prodajalne in odtujil menjalni denar.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 18. 1. zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem, dokumenti in osebnimi predmeti. Lastnico je oškodoval za okoli 1500 evrov.

V Dolnji Prekopi na območju PP Krško je 18. 1. med 16. in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 10.000 evrov.

V kraju Golek na območju PP Krško je 18. 1. med 15. in 20. uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za 10.000 evrov.

V Srednjem Grčevju na območju PP Novo mesto je med 15. 1. in 19. 1. nekdo vlomil v tri počitniške hiše. Po prvih ugotovitvah je iz enega objekta odtujil denar in nakit, iz dveh objektov pa ni ničesar odtujenega.

V Vinici pri Šmarjeti je 19. 1. med 17. in 20. uro neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

S parkirnega prostora na Volčičevi ulici v Novem mestu je 19. 1. zvečer nekdo odtujil osebni avtomobil Volvo V50, temno sive barve, registrskih oznak LJ HI-475.

Pijani za volanom

18. 1. okoli 6. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Smedniku. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 34-letni voznik. Lažje poškodovanega 34-letnega voznika in 28-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Črnomaljski policisti so 19. 1. popoldne prejeli obvestilo, da na cesti v Ručetni vasi voznik osebnega avtomobila vijuga po vozišču in z nevarno vožnjo ogroža druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in 38-letnega kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. 38-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola, so Renault clio zasegli, mu zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali
Novomeške policiste so 19. 1. nekaj pred 19. uro poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar v hiši in žalil svojce. 48-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj