sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaVlomilci v pasji vročini hladni kot špricar

Vlomilci v pasji vročini hladni kot špricar

Brežiške policiste je 14. 7. nekaj po 15. uri oškodovanec obvestil, da je v Čatežu ob Savi opazil moškega, ki je najverjetneje iz počitniške hiše odtujil predmete in pobegnil. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa pri Malencah izsledili in prijeli 28-letnega tatu. Ugotovili so, da je vrata počitniške hiše odklenil s ključem, ki ga je našel v bližini. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, več ročnih ur, mobilni telefon, sončna očala in osebne predmete oškodovanca v vrednosti okoli 1.500 evrov. Ukradene predmete so mu zasegli in vrnili oškodovancu. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlomi in tatvine

Na območju Čateža ob Savi je v noči na 15. 7. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil prenosno blagajno z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.250 evrov škode.

V naselju Veliki Kamen je med 13. 7. in 15. 7. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Z dvorišča stanovanjske bloka v Dolenjskih Toplicah je med 12. 7. in 15. 7. neznanec odtujil gorsko kolo znamke Hai bike. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča