petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaVložili nezaupnico z 42 podpisi

Vložili nezaupnico z 42 podpisi

Zgodilo se je. Vložili so predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem, a se je očitno zapletlo pri zbiranju podpisov. Branko Simonovič je dejal, da nezaupnice nikakor ne more podpisati, saj bi bila tudi to nezaupnica stranki DeSUS. Konstruktivno nezaupnico so tako vložili z 42 podpisi, prvopodpisani je Brane Golubović iz vrst LMŠ.

“Prepričan sem – še vedno – da lahko uspe. Treba je ustaviti to denormalizacijo države, preprečiti kršenje temeljnih ustavnih načel, kot je preprečevanje svobode medijev, posege v Policijo, državno tožilstvo … Ne bom šel v konkretne primere, saj jih lahko sami spremljate,” je po vložitvi konstruktivne nezaupnice z 42 podpisi dejal predsednik DeSUS Karl Erjavec.

“Vidimo, da je danes mednarodni položaj Slovenije povsem drugačen kot v preteklih 30 letih. Naši partnerji so države, ki imajo težave z vladavino prava, oddaljili smo se od jedrne Evrope. Ne izvaja se ne proameriška in ne proruska politika,” je nadaljeval.

Poudaril je, da je vlada izredno neuspešna v boju z epidemijo in da bi morali odstopiti sami že zaradi tega. “Vlada je povzročila veliko zmedo in to, da ljudje ne zaupajo ukrepom, kar pomeni, da ne zaupajo tej vladi,” je dodal.  (24ur.com)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča