četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Vojaški helikopter v električne vode

FOTO: Vojaški helikopter v električne vode

Pri Brestanici je med urjenjem na vojaški vaji Jadranski udar helikopter Eurocopter Tiger udeležene zavezniške države (Španije) okoli 11. ure poškodoval daljnovod.

Po trčenju v električne vode je helikopter zasilno pristal, nihče od posadke ni poškodovan. Pristojna elektro služba že ureja poškodovani daljnovod, so sporočili iz Slovenske vojske (SV). Na teren se je odpravila tudi komisija za preiskovanje letalskih nesreč Ministrstva RS za obrambo (MORS), pa je za STA povedal predstavnik Slovenske vojske Jani Krošl. Tam sta tudi Policija in Vojaška policija.

Posadka je helikopter pristala na obrežju reke Save nedaleč od gradu Rajhenberg. Helikopter na prvi pogled nima poškodovanih vitalnih delov, kraki in trup so po prvi oceni nepoškodovani. Posadko so najverjetneje rešile ‘škarje’ – zrakoplov je namreč opremljen s posebnimi rezili, ki nevarno žico v tem primeru prerežejo, še vedno pa se lahko obsežneje poškodujejo trup ali kraki letalnika.

Za zdaj še ni jasno, kaj je botrovalo incidentu, glede na tip nesreče pa je helikopter letel precej nizko. V podobnih nesrečah v preteklosti so jo helikopterji navadno sicer odnesli brez poškodb.

Spletni portal ePosavje navaja izpoved priče, ki pripoveduje, da se je slišal glasen pok. Helikopter naj bi zadel žice daljnovoda v bližini Gostilne Pečnik, na daljnovodu sta tudi delavca, ki popravljata škodo. Pilot je nekje nad parkiriščem – tako njihov sogovornik – helikopter uspel dvigniti, da ni zadel dela cestišča med mostom in križiščem z glavno cesto, nato pa je plovilo usmeril na bližnji travnik. (STA)

(foto: Mark Bukovec/DolenjskaNews)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča