četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportVolavškova in Verbičeva odlični

Volavškova in Verbičeva odlični

Zimski šport v Sloveniji osvaja še eno disciplino, kjer slovenski športniki niso bili v ospredju. Zelo priljubljena nordijska kombinacija ima to sezono tudi dve odlični mladi Slovenki: Emo Volavšek in Silvo Verbič.

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v estonskem Otepääju je Ema Volavšek zaostala le za tremi Norvežankami, med deseterico je prvič končala tudi Silva Verbič.

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v estonskem Otepääju so organizatorji imeli manj težav z izvedbo kot na prvi. Skakalni del preizkušnje je Ema Volavšek končala visoko, kot letos še nikoli, saj je z 90.5 metri in 110,6 točkami zasedla odlično 4. mesto. Zaostanek za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen je znašal 69 sekund, Norvežanka je skočila 95.5 metrov, zbrala pa je 127,8 točk. Druga je bila še ena Norvežanka Marte Leinan Lund z 92 metri in 115,2 točkami, tretja pa še ena iz Norveške, Ida Marie Hagen z 88.5 metri in 112,9 točkami. Zelo dobra je bila tudi Silva Verbič z 89.5 metri in 106,8 točkami ter 1:24 minute zaostanka na 9. mestu.

Na 5 km progi je Volavškova uspešno ubranila 4. pozicijo, potem ko je praktično skozi celotno progo tekla sama. V cilj je prišla z 1:31,1 minute zaostanka za še naprej neporaženo Westvold Hansnovo, druga je bila po dobljenem ciljnem sprintu Hagnova, tretja pa Marte Leinan Lund, njun zaostanek je znašal 49 sekund. Verbičeva je z 12. mestom in zaostankom 2:58 minut prav tako vpisala rezultat kariere, tudi ona pa je skozi celotno progo tekla sama.

Svetovni pokal se bo s tekmo v petek nadaljeval v Ramsau, kar bo tudi zadnja letošnja preizkušnja pred novoletnim premorom. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča