Vovkova odlična na olimpijskih igrah mladih

0
49

Aleksandra Vovk, članica Namiznoteniškega kluba Krka, je med tistimi mladimi slovenskimi športnimi upi, ki se jim je uspelo uvrstiti na najbolj prestižno in cenjeno tekmovanje, in sicer na poletne olimpijske igre za mlade, ki letos potekajo v Argentini.

Vovkova je odlično začela kvalifikacijske boje. V skupini F je po nesrečno izgubljenem uvodnem nizu s fantastično igro prišla do pomembne zmage proti Egipčanki Marwi Alhodaby, trenutno 16. igralki na svetovni lestvici do 18 let (4:2, -9, 12, 5, 3, -7, 9), medtem ko je članica NTK Krka Novo mesto trenutno na 61. mestu. Krkašica je tako zaupanje sestavljavcev namiznoteniškega turnirja na poletnih olimpijskih igrah stoodstotno upravičila. Na vprašanje ali bo danes (ponedeljek, 9. oktober) vrhunsko igro ponovila, je odgovorila z nasmeškom.

Kaže, da se kljub velikemu uspehu mlada krkašica zaveda, da na letošnjih igrah nastopa svetovna mladinska »smetana«. Danes, drugi tekmovalni dan, je pač morala priznati premoč obema nasprotnicama.

V prvem dvoboju je bila s 4:0 (8, 7, 5, 6) boljša od nje Rui Xuan Goi iz Singapurja, v drugem pa je nudila dostojen odpor Indijki Archano Girish Kamath. Trenutno deveta igralka sveta do 18 let je Vovkovo odpravila s 4:1 (-12, 3, 9, 8, 5).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj