torek, 25 junija, 2024
DomaKronikaVoznik začetnik v tri vozila, zasegli puško, pridržali pijanega

Voznik začetnik v tri vozila, zasegli puško, pridržali pijanega

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 286 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodoval tri vozila

Policisti PP Krško so bili okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in na parkirnem prostoru trčil v tri parkirana vozila. Povzročitelju, ki se v nesreči ni poškodoval, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči med Slamno vasjo in Radovico na območju PP Metlika. Policisti so opravili ogled, zbrali
obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v skalo ob cesti. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli puško osumljencu, ki je grozil

Nekaj po 15. uri so bili sevniški policisti obveščeni o sporu in grožnjah v okolici Sevnice. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je prišlo do
sosedskega spora, v katerem naj bi moški grozil z uporabo orožja. 65-letnemu osumljencu so zasegli lovsko puško, strelivo in orožno listino. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja grožnje. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo

Vlomi in tatvine

Med 17. 3. in 7. 4. je v Selah pri Dobovi nekdo iz treh nedograjenih stanovanjskih hiš odtujil električne vodnike. Izvajalca del je oškodoval za okoli 3500 evrov. S strehe objekta na Bohorju je neznanec odtujil bakrene žlebove in cevi. Škode je za okoli 1000 evrov.
V kraju Jezero na območju PP Trebnje je nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil plug.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so okoli 17. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v naselju Brezje. Ugotovili so, da je prišlo do spora med dvema moškima. 44-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru bodo obema udeležencema izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalca in tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Kosova, ki je
nezakonito prestopil državno mejo. V bližini Obrežja so prijeli tudi voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je državljanu nudil pomoč pri nezakonitem prehodu. 51-letnemu državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Državljana Hrvaške bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljana Kosova pa predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podvinja in Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli 12 državljanov Iraka in dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča