torek, 23 aprila, 2024
DomaSlovenijaVrag je, če se bojiš lastne sence

Vrag je, če se bojiš lastne sence

Evropska ‘urška’ je v sredo razburila javnost z izjavo o obveznem cepljenju. Hud evropski in svetovni jet – set biznisa in politike.

A, vseeno me zanima, če bomo v Sloveniji, po vzoru Avstrije, uvedli obvezno cepljenje proti covidu-19? Ali bodo morali necepljeni del zdravljenja, če bodo ob okužbi potrebovali hospitalizacijo, plačati iz lastnega žepa? To sta ob še vedno slabem epidemiološkem stanju trenutno najbolj pereči vprašanji, menijo nekateri pri nas.

Bojana Beović, vodja slovenske cepilne strategije, je bolj kot obveznemu cepljenju naklonjena tako imenovani participaciji necepljenih pri kritju stroškov bolnišnične oskrbe.

A bejž no, bodo, ali pa bomo rekli, vsi tisti, ki pošteno vplačujemo v zdravstveni sistem. In pri teh izrečenih besedah oz. namigu Bojane, sprašujemo, tako Njo kot tiste, ki jo očitno usmerjajo, kaj se je dogajalo pred korono s t.i. večletnimi čakanji na preglede, posege. Npr., če je pacient še pred korono čakal na en poseg tudi več kot tri leta, koliko let zdaj, ko smo že skoraj dve leti omreženi s korono?! Ima kdo kakšen odgovor, ali se je zdravstvo morda lomilo že takrat in zakaj? Če se je?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča