petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaVrag je pijača, če jo je preveč

Vrag je pijača, če jo je preveč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah posredovali v 77 nujnih dogodkih.

Vlomi in tatvine

Ponoči so vlomili v kitajsko restavracijo v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli okoli 200 evrov denarja, skupaj pa lastnikom povzročili za okoli 800 evrov škode.

V trgovini na Ljubljanski cesti v Novem mestu je varnostnik zvečer zadržal 28-letnika iz okolice Novega mesta, ki si je nabral za nekaj manj kot 80 evrov različnih izdelkov in jih nameraval odnesti brez plačila. Dopoldne so pri tatvini zalotili dve osemletnici, ki sta želeli odnesti nekaj sladkarij. Skupaj z mamo so ju zadržali do prihoda policije, ki bodo o dogodku obvestili tudi center za socialno delo.

Javni red in mir

Šentjernejski policist so zvečer pridržali 38-letnika iz okolice Škocjana. Nekaj pred šesto popoldne so ga obravnavali, ko je prijavil kršitev javnega reda in miru, a so policisti ugotovili, da bo vzrok prijave verjetno očitek, da ni hotel plačati računa v gostinskem lokalu. Našli so ga doma in mu tam vročili dva plačilna naloga. Zvečer so se morali vrniti še enkrat, saj je 38-letnik pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, ni upošteval ukazov policistov oziroma se ni hotel pomiriti, zato so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali petnajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, ki se je zgodila že dan prej, a o njej niso bili obveščeni.

Sevniški policisti so popoldne 49-letnemu vozniku v Podgorju zasegli osebni avtomobil, saj so ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Da bo mera polna, so posumili, da vozi pod vplivom alkohola – rezultat odrejenega preizkusa je pokazal 1,59 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti iz Brežice zasegli avto 62-letnemu vozniku v Novi vas pri Mokricah. Krški policisti so zaradi enakega razloga zasegli avto 25-letniku v kraju Brege, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča