Vreme in težave v prometu – spremljaj

3
1815

Še naprej imamo izrazito zimsko vreme, z močnimi vetrom, nizkimi temperaturami in tudi sneženjem. Če se opravljate na pot preverite informacije na Prometno-informacijskem centru -TUKAJ.

Ponekod v Pomurju, na Gorenjskem in Primorskem močan veter ovira promet, ponekod dela snežne nanose, vozite previdno. Na Primorskem med Uncem in Senožečami je hitrost vožnje znižana.

Burja:
– Zaprta je primorska avtocesta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, obvoz je urejen po regionalni cesti.
– Prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami je na hitri cesti Razdrto – Nova Gorica, med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo (2. stopnja).
– Prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton na regionalnih cestah Podnanos – Manče – Vipava – Ajdovščina (1. stopnja).

Zastoj tovornih vozil je na pomurski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci proti Mariboru.

Na regionalni cesti Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič je zaradi snežnih nanosov prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Zaradi zdrsa tovornega vozila je na regionalni cesti Poljčane – Podplat prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t.

Na prelazu Ljubelj so obvezne verige na avstrijski strani.

Zaradi zimskih razmer na hrvaški strani je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Babno Polje, Petrina in Metlika.

Čakalna doba je za tovorna vozila na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje.

3 KOMENTARJI

  1. Recimo da razumem da ob 5:30 niso ceste urejene. Da pa do 9:00 niso urejene oz nekatere sploh še niti enkrat splužene. To pa težko razumem..
    Pri nas se rajon deli ravno na sredini vasi, do rajona Cgpja je bilo zjutraj spluženo posipano, dalje pa do 9:00 še nič. Cel sneg.. ima pogodbenik očitno drugo pomembnejše delo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj