sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeVremenska loterija za košnjo ;)

Vremenska loterija za košnjo ;)

Štiri dni je bilo večinoma suho, že v ponedeljek pa so nastajale plohe in nevihte in podoben razplet vremena bo tudi v prihodnjih dneh. V prvem delu noči bodo manjše padavine povsod ponehale. Noč bo precej jasna, še največ oblakov bo na nebu JV Slovenije. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutro bo nekoliko toplejše. Na Gorenjskem bo 9 stopinj, v večjem delu Slovenije bo med 12 in 15 stopinj Celzija. Topleje bo na Obali, kjer bo ob sončnem vzhodu 17 stopinj Celzija.

Torkovo dopoldne bo večinoma sončno, popoldne pa se bo od vzhoda nekoliko pooblačilo in proti večeru bo predvsem na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju nastalo nekaj ploh, morda manjših neviht. Pihal bo šibak SV veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Dnevne temperature bodo za kakšno stopinjo nižje od ponedeljkovih. Na Gorenjskem bo do 22 stopinj Celzija, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo 23, 24 stopinj, medtem ko bo na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V gorah bo zjutraj in dopoldne bo verjetnost za krajevne padavine zelo majhna, popoldne pa bodo nastajale plohe in manjše nevihte, najmanj jih bo na območju Snežnika. Pihal bo šibak SV veter, na 1500 metrov bo dobrih 10 stopinj, na 2500 metrov 3 stopinje Celzija.

V noči na sredo bo nastalo še nekaj ploh in neviht, sreda pa bo deloma oblačna, deloma sončna. Popoldanske krajevne padavine bodo redke, nekaj jih bo nastalo predvsem na JV Slovenije. V četrtek se bodo po sončnem začetku dneva popoldne marsikje pojavljale plohe in nevihte, ki jih bo ponovno nekaj več na severu in vzhodu. V petek sredi dneva in popoldne bo po vsej Sloveniji nastalo veliko ploh in neviht, vremensko dogajanje se bo umirilo v noči na soboto. V soboto čez dan bo sončno s kakšno manjšo ploho, pihal bo SV veter. Dnevne temperature bodo v soboto in nedeljo večinoma ostale pod 25 stopinjami. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča