četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeVremensko pester ponedeljek

Vremensko pester ponedeljek

Po prehodni razjasnitvi bo ponoči na nebu spet več oblakov. Najprej se bo pooblačilo v zahodni Sloveniji, proti jutru pa postopno tudi drugod. Na severnem Primorskem in Notranjskem bo zjutraj že lahko padlo nekaj kapelj dežja. Z visokimi temperaturami se bo dan začel na vzhodu Slovenije, kjer bo pihal JZ veter. V teh krajih bo od 5 do 8 st. C, podobno bo tudi na Primorskem. Kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji. Hladneje bo v zatišnih legah Gorenjske in Koroške, kjer bo okoli ničle oziroma lahko tudi kakšno stopinjo pod njo.

Jutri se bo vreme hitro spreminjalo. Dopoldne, ko bo še pihal topel JZ veter, bo rahlo deževalo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije, popoldne, ko nas bo od severa preplavil hladnejši zrak, pa bo nekaj dežja tudi drugod. Ker se bodo najprej ohladile višje lege in šele nato nižine, bo ozračje nestabilno, kar pomeni, da se bo lahko razvila tudi kakšna nevihta, ponekod na jugu in JV-du pa bo lahko za krajši čas tudi snežilo. Pred fronto bo najtopleje na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 12 st. C. Na Primorskem bo okoli 10, drugod od 5 do 9 st. C. Do sredine popoldneva se bo povsod občutno ohladilo.

Goram jutrišnje sneženje ne bo prineslo debelejše snežne odeje. Še največ snega, okoli 10 cm, bo zapadlo na območju zahodnih Julijcev in Snežnika. Kljub temu si za svoje cilje tudi v prihodnjih dneh raje odločite za nižje in manj strme vrhove, saj razmere predvsem v visokogorju ostajajo zahtevne.

V torek zjutraj bo predvsem po nižinah osrednje Slovenije nekaj megle, nadaljevanje dneva pa bo ob okrepljenem severnem vetru povsod sončno. Nad hribi bo nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov. Tudi v sredo bomo pod vplivom severnika. Ker bo v zraku le malo vlage, bo modrina neba zelo izrazita. V četrtek bo zapihal JZ-dnik. V hribih na zahodu se bodo začeli nabirati oblaki, drugod bo še sončno. V petek se bo povsod pooblačilo. Začele se bodo pojavljati padavine. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča