četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeVremensko pestri dnevi

Vremensko pestri dnevi

Slovenijo bo prešla fronta in z neba bo marsikaj padlo na tla. Ponoči se bo povsod pooblačilo. Padavine, ki bodo že sredi noči zajele severne kraje, se bodo do jutra postopno razširile nad večji del države. Soboto bomo tako marsikje začeli z oblačnim in deževnim vremenom.  Višje lege bo že preplavil občutno hladnejši zrak, medtem ko bo po nižinah še vedno razmeroma toplo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 7 do 10 st. C. Še topleje, okoli 12 stopinj, bo na Primorskem, hladneje, okoli 4 stopinje, bo na Gorenjskem.

Dopoldne bo še deževalo. V nestabilnem ozračju se bodo predvsem na zahodu in jugu Slovenije razvile tudi nevihte, ki jih bodo spremljali lokalno močnejši nalivi, zelo verjeten je tudi pojav sodre in babjega pšena. Bolj prijazno vreme bomo imeli popoldne, ko bodo padavine od SZ-da ponehale in začelo se bo jasniti, kljub temu bo lahko predvsem nad hribi še nastalo nekaj ploh.

V primerjavi s preteklimi dnevi bo občutno hladneje. V večjem delu Slovenije bomo najnižje temperature izmerili sredi dneva, ko bo ob dežju in grmenju le 6-7 stopinj, popoldne pa bodo termometri ob spet bolj sončnem vremenu pokazali malo nad 10 stopinj. Precej več bo na Primorskem, kjer bo šibka burja živo srebro potisnila do 17 stopinj.

Hladna fronta bo po dolgem času v hribe spet prinesla nekaj snega. Meja sneženja se bo dopoldne spustila do nadmorske višine okoli 1200 metrov, ob močnejših padavinah pa bo lahko za krajši čas snežilo vse do 800 metrov. V sredogorju bo predvidoma zapadlo okoli 5, v visokogorju pa lahko tudi več kot 20 centimetrov snega.

Nedeljo bomo začeli s precej jasnim vremenom. Po večjih dolinah in kotlinah se bo dopoldne zadrževala megla. Popoldne bo zapihal JZ veter, zato se bo postopno pooblačilo. Proti večeru bodo zahodne kraje že zajele rahle padavine. V noči na ponedeljek bo pas dežja prešel vso državo. V ponedeljek zjutraj se bo začelo jasniti, a bo tudi čez dan še nastalo nekaj ploh. Torek bomo začeli s precej jasnim in zelo hladnim jutrom, čez dan pa bo ob spremenljivi kopasti oblačnosti spet nastalo nekaj ploh, ki bodo lahko ponekod tudi snežne. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča