petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeVrh Gorjancev bo bel

Vrh Gorjancev bo bel

Noč bo oblačna. Na zahodu bo suho, na vzhodu pa bodo nastajale manjše padavine, ki bodo večji del noči le občasne in krajevnega značaja, proti jutru pa se bodo razširile in se začele pojavljati tudi v osrednji Sloveniji. V alpskih dolinah, kjer lahko zjutraj pade tudi kakšna snežinka, bo okoli ničle. Drugod od 3 do 5 stopinj, na Primorskem, kjer bo pihala burja, pa od 6 do 8 st. C.

Nedelja bo v vzhodni in osrednji Sloveniji oblačna z občasnimi padavinami. Sprva bo snežilo do nadmorske višine 600 metrov, do sredine popoldneva pa se bo meja sneženja dvignila na okoli 1000 metrov. Na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne še suho in deloma sončno, popoldne pa bo tudi tukaj nastalo nekaj ploh, lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta.

Od SV-da bo k nam dotekal za april razmeroma hladen zrak. V krajih z dežjem bodo temperature do največ 10 st. C. Povsem drugače bo v krajih z burjo, kjer bo okoli 15 st. C.

V gorah bo oblačno s sneženjem, ki bo izrazitejše v vzhodnem delu gora. Na območju Pohorja in Gorjancev lahko zapade od 10 do 15 cm snega, drugod bo snega bolj za vzorec.

Tudi v ponedeljek bo prevladovalo oblačno vreme z manjšimi padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodnem delu države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1100 metrov. V torek bo po jutranji razjasnitvi v nadaljevanju dneva spet več oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, predvsem na zahodu države lahko tudi posamezne nevihte. Topleje bo, popoldanske temperature bodo v večjem delu Slovenije presegle 15 st. C. V sredo bo ob JZ vetru več oblakov na zahodu, več sonca pa na vzhodu države. Sredi dneva in popoldne bodo spet nastale krajevne plohe in nevihte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča