Vrhovi pobeljeni, tudi Gorjanci

0
286

Sneg je tokrat pobelil hribe, tudi Gorjance. Največ sneg pa je na Kredarici, skoraj 2 metra. Tudi Vogel je dobil zajetno pošiljko, saj je snežna odeja debela 120 cm. Do danes zjutraj je po naših gorah zapadlo od 30 do okoli 70 cm snega. Več snega je zapadlo v zahodnem in južnem delu Julijskih Alp predvsem nad nadmorsko višino okoli 1200 m, manj novega snega pa je nižje ter drugod v gorah.

Popoldne bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na severovzhodu bo lahko tudi malo sonca. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 13 stopinj C.

Jutri dopoldne bo na Primorskem delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, pihala bo šibka burja. Popoldne se bo od jugozahoda oblačnost gostila, burja pa se bo spet nekoliko okrepila. Drugod po Sloveniji bo pretežno oblačno, vrh oblačnosti bo na nadmorski višini okoli 1400 m. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem od 0 do 4, najvišje dnevne pa od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj C.

OBETI
V četrtek in petek bo v notranjosti Slovenije večinoma oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo zmerno do pretežno oblačno. Pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo v petek postopno ponehala. (ARSO)

(foto: Hribi.net)