petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV&F: Vrnitev bele zime

V&F: Vrnitev bele zime

Prvega marca se začne meteorološka pomlad, do takrat pa je zima. In slednja je po večinoma suhem februarju, tokrat nasula zajetno snežno odejo. Največ na JV Slovenije. V soboto zvečer je zapihal severovzhodni veter in ozračje se je ohladilo. V nekoliko višjih legah na JV Slovenije je že v večernih urah dež prešel v sneg. Ponoči pa se je meja sneženja spustila do nižin.

V nedeljo bodo padavine oslabele in v večjem delu Slovenije ponehale. Čez dan se bo ponekod v zahodni Sloveniji prehodno delno zjasnilo, v južni in jugovzhodni Sloveniji pa bo občasno še naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo popoldne še nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 8 °C.

OPOZORILO

V soboto zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Od nedelje zjutraj do ponedeljka zjutraj bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki do okoli 120 km/h.

V ponedeljek, torek in sredo bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v ponedeljek in sredo občasno rahle padavine. Hladno in vetrovno bo. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča