torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeVroč in soparen ponedeljek

Vroč in soparen ponedeljek

V prvem delu noči bo predvsem na severu Slovenije še grmelo, možno bo tudi še kakšno lokalno neurje s točo, v drugem delu noči pa se bo dogajanje povsod umirilo. Po nekaterih nižinah Koroške in osrednje Slovenije bo proti jutru nastala megla. Ob morju in po gričevjih se živo srebro tudi ne bo spustilo pod 20 stopinj. Drugod bo jutro le nekoliko bolj sveže. Pričakujemo od 14 do 18 st. C.

V ponedeljek se bo na jugu in vzhodu Slovenije nadaljevalo sončno in vroče poletno vreme. Pihal bo JZ veter. Drugod bo po sončnem začetku dneva oblačnost že dopoldne naraščala. Popoldne bodo na severu začele nastajati nevihte, ki bodo sprva redke in omejene na hribovite predele, zvečer pa bodo pogostejše in se začele širiti v notranjost Slovenije. Vroče in soparno bo s temperaturami od 32 do 35 st. C. Še kakšna stopinja več bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Bolj znosno bo na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo od 27 do 30 st. C.

V noči na torek bo v večjem delu Slovenije prehodno deževalo, sprva bodo še nastajale nevihte s krajevnimi nalivi. Severni del Slovenije bo ob tem kar dobro zalilo, medtem ko bo na jugu dežja bolj za vzorec. V torek čez dan bodo padavine povsod ponehale in začelo se bo jasniti. Občutno se bo ohladilo. Sredi tedna bo vreme bolj stabilno. Noči in jutra bodo sveža in po nekaterih nižinah meglena, dnevi pa sončni in prijetno topli s temperaturami okoli 25 st. C. Spet bolj vroče bo ob koncu tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča