četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeVroč in suh konec tedna

Vroč in suh konec tedna

Sobota bo sončna in vroča. Sredi dneva in popoldne bo predvsem na severu in zahodu nastalo nekaj kopaste oblačnosti, a bodo nevihte v večjem delu Slovenije malo verjetne. Zapihal bo JZ veter, ki nam bo poleg visokih temperatur proti večeru prinesel tudi večjo količino saharskega peska. Najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 32 st. C. Kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji. Na vzhodu in ob morju bo okoli 30, na Gorenjskem pa 28 st. C.

V gorah bodo nevihte malo verjetne. Sredi dneva in popoldne bo nad prisojnimi pobočji nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov. Pihal bo šibak do zmeren zahodni veter, ki bo prinašal toplejši zrak. Na 1500 metrov bo popoldne okoli 20, na 2500 metrov pa 13 stopinj Celzija.

Tudi nedelja bo v večjem delu Slovenije minila v znamenju sončne pripeke. Na severnem Primorskem in Gorenjskem popoldne ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta. Pihal bo okrepljen JZ veter. Sončno in vroče poletno vreme bomo imeli tudi v ponedeljek, ki bo, kot vse kaže, tudi vrhunec tretjega letošnjega vročinskega vala. Nevihte bodo v večjem delu Slovenije malo verjetne. Možnost zanje se bo spet povečala v torek, ko nas bo od zahoda dosegla oslabljena hladna fronta. Zaradi prehoda fronte in obrata vetra na severno smer bo sredina prihodnjega tedna temperaturno nekoliko bolj znosna, nato pa se bo vročina, kot vse kaže, spet stopnjevala. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča