Vroč konec tedna

0
247

Obdobje monsunsih nalivov se je končalo, nazadnje danes z jutranjimi plohami na Dolenjsko. Še vedno pa je bilo v zraku veliko vlage blizu 100 % in kljub prehodu hladne fronte ni bilo prav nič sveže.

In spet bo vroče. In kot smo v tem mesecu že vajeni se hitro izmenjujejo mokra in suha ter vroča obdobja. V Ljubljani je bilo julija največ 5 zaporednih dni s temperaturo nad 30 st. Vročina pa je mnogo bolj vztrajna po nižinah Primorske. V Portorožu sta kar dva vročinska vala vztrajala po 10 zaporednih dni. Počitnikarji na obali se torej nad vremenom ne pritožujejo.

Mogoče je po včerajšnjih padavinah malce nenavadno, da je v nekaterih delih države precej sušno. Padavine so bile zelo neenakomerno razporejene zato previdno z ognjem.

Vremenske fronte bodo jutri severneje od naših krajev. Iz Sredozemlja pa se bo k nam razširil anticiklon.
Zvečer se bo povsod zjasnilo, čaka nas povsem jasna noč. Po kotlinah in dolinah pa bo zjutraj spet nastala megla in nekaj nizke oblačnosti. Jutro bo toplo. Najnižje temperature bodo okoli 16, 17 st, na Gorenjskem 13, na Primorskem pa od 18 do 22.

Tudi jutri bo vreme, kot iz razglednice. Dopoldne bo jasno, popoldne pa bo nastalo nekaj kopastih oblakov. V drugi polovici dneva bo veter pripihal tudi nekaj ostankov oblačnosti neviht, ki bodo nastajale nad sosednjo Avstrijo. Na severu lahko nastane kakšna vročinska nevihta.

Vroče bo. Najvišje temperature bodo okoli 31 stopinj Celzija. Najbolj vroče boi na Goriškem, Dolenjskem. v Beli krajini in Posavju, kjer bo do 33 stopinj Celzija. Nekoliko manj pa na Gorenjskem, kjer se bo ogrelo do 27 stopinj Celzija.

V nedeljo nas čaka še en vroč dan. Zjutraj in dopoldne bo jasno. Pozno popoldne in zvečer pa bodo sever države že zajele nevihte. (Zaradi pregretosti ozračja so možna tudi neurja). Ogrelo se bo do 32, še bolj vroče bo na jugovzhodu blizu 35 st. Nevihte se bodo nadaljevale tudi v ponedeljek. Čez dan se bo počasi izlilo, zapihal bo vzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Pod vplivom vzhodnih vetrov bomo tudi v nadaljevanju tedna zato ne bo prevroče. V torek se bo zjasnilo, čez dan bo še nastalo nekaj neviht. Dnevne temperature prijetne okoli 24 st. V nadaljevanju tedna pa bo suho poletno vreme z veliko sonca in svežimi jutri ter zmerno toplimi popoldnevi.