Vroč ponedeljek, ki bo lahko konec dneva bliskovit

0
592

Ponoči bo jasno, veter se bo povsod polegel v jutranjih urah bo ob morju prehodno zapihal jugo. Temperature bodo višje. Ob morju bo 17 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije bo od 14 do 15 stopinj, 9 stopinj pa bo na SZ. Dopoldne bo še sončno, sredi dneva se bo na severu pooblačilo, nastajati bodo začele nevihte. Pogostejše bodo v severni in vzhodni Sloveniji, v tem delu Slovenije bodo vetrovni pogoji žal tudi tokrat omogočali nastanek močnejših neviht z nalivi in točo. Suho in sočno bo jutri na Primorskem.

Podobno toplo oziroma vroče bo kot danes. Temperature bodo v južni polovici Slovenije med 29 in 31 stopinj, medtem ko bo na severu med 25 in 27 stopinj Celzija.

Jutri se bo v višinah počasi ohlajalo, dosegla nas oslabljena hladna fronta. Dopoldne bo v gorah še sončno, okoli poldneva pa bodo nastajale nevihte, nekatere bodo izrazitejše. V nižjih plasteh ozračja bo pihal šibak vzhodni veter, višje pa bo pihal veter v nasprotni smeri, še bo toplo.

Torek bo večinoma sončen z nekaj oblačnosti in suh, na Primorskem bo večji del dneva pihala šibka burja, drugje po Slovenije šibak vzhodni veter. Dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj, topleje bo na Primorskem. Sreda bo sončna, popoldne bo nekaj neviht v gorskem svetu. Dnevne temperature bodo višje. V četrtek zjutraj in dopoldne bo sončno, popoldne bo predvsem na severu ponovno nastalo nekaj neviht. Za konec prihodnjega tedna spet kaže na suho vreme z nadpovprečno visokimi temperaturami. (Aleš Satler)