sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeVroč ponedeljek, ki bo ponekod nevihten

Vroč ponedeljek, ki bo ponekod nevihten

Nadaljuje se poletje skrajnosti. Po uničujočih ujmah se zdaj soočamo s praženjem oz. visokimi temperaturami. In kmalu spet sledi burno vremensko dogajanje.

Noč bo jasna, tudi jutro. Ob morju in po gričevjih bodo termometri že ob sončnem vzhodu pokazali okoli 23 stopinj. Več kot 20 stopinj bo tudi v mestnih središčih in ob obilici vlage tudi ponekod na podeželju. Bolj prijetnih 16 stopinj bo v alpskih dolinah. Večji del ponedeljka bo sončen in vroč. Popoldne bodo v Avstriji začele nastajati nevihte, ki lahko ob višinskem SZ-dniku proti večeru dosežejo tudi Slovenijo. Ob veliki pregretosti ozračja predvsem na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju ni povsem izključeno kakšno neurje.

Vročina bo najbolj pritiskala na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bodo najvišje temperature okoli 37 stopinj. Le kakšna stopinja manj bo v Ljubljani z okolico. Tudi drugod bo vroče s temperaturami od 31 do 34 st. C. Temperatura morja je že 28 stopinj.

Zaradi sončne pripeke so v teh dneh za obisk gora bolj primerne jutranje ure. V ponedeljek bo sprva povsod sončno. Sredi dneva bo začela nastajati kopasta oblačnost in popoldne ali zvečer bo predvsem na območju Pohorja in Karavank nastalo nekaj neviht.

Posamezne nevihte so na severu Slovenije možne tudi v prvem delu noči na torek, nato se bo ozračje umirilo. Torek bo sprva povsod sončen. Na jugu Slovenije bo sončno in vroče vreme vztrajalo do večera, drugod se bo oblačnost popoldne nekoliko povečala. Na severu bo spet lahko nastala kakšna nevihta. V sredo bo ozračje bolj nestabilno, zato bodo popoldanske nevihte pogostejše in bodo do noči od zahoda in severa prešle večji del države. Nevihte bodo, kot vse kaže, naše zveste spremljevalke tudi v drugi polovici tedna, ko bo vročina nekoliko popustila. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča