Vroč začetek tedna, potem pa

Vroč začetek tedna, potem pa

-
0 593

Hladen zrak se bo počasi pomikal proti jugu Evrope. Do jutri bo zajel celotno Skandinavijo in severni del Britanskega otočja, tukaj bodo jutri najvišje dnevne temperature le med 5 in 10 stopinj Celzija. V južni polovici bo precej topleje, v Sredozemlju bodo najvišje temperature okoli 30 stopinj.

Pred nami je jasna noč. Na Primorskem in v višjih legah bo zjutraj sončno, marsikje po nižinah pa bo nastala megla. Jutro bo razmeroma toplo. Na Primorskem bo do 16 stopinj, v večjem delu Slovenije bo od 12 do 14, na Gorenjskem 10 stopinj. Dopoldne bo sončno, hitro se bo ogrelo. Popoldne se bo od severa nekoliko pooblačilo, v hribovitih krajih severne Slovenije lahko nastane kakšna ploha ali manjša nevihta.

Najtopleje bo v v deželi brez in cvička. Tukaj bo do 29 stopinj, toliko bo tudi v Posavju. Tudi drugje po Sloveniji bodo podobne temperature, morda stopinjo do dve manj. Na Gorenjskem bo do 25 stopinj.

Zjutraj in dopoldne bodo razmere za obisk gora odlične, popoldne pa bo predvsem v Julijcih in Karavankah že nekaj oblačnosti, nastane lahko kakšna nevihta. Vetra bo jutri malo, pihal bo šibak zahodnik. Za sredino septembra bo zelo toplo.

V torek bo na severu precej oblačno že od jutra, drugod bo še nekaj sonca. Sredi dneva se bodo začele pojavljati padavine, večinoma v obliki ploh in neviht. Popoldne bodo padavine vse pogostejše, v noči na sredo bodo postopno zajele vso Slovenijo.

Hladna fronta večje količine padavin ne bo prinesla, se bo pa pošteno ohladilo, v sredo čez dan bo le okoli 17 stopinj, pihal bo SV veter, na Primorskem burja. Četrtek bo sončen in suh. Jutro bo bolj sveže, čez dan se bo ogrelo do prijetnih 18 stopinj. SV veter in burja na Primorskem bosta počasi ponehala. Še hladnejši zrak bo nad nami ob koncu tedna. Ker bodo noči jasne in brez vetra, bodo jutra zelo sveža, v zatišnih legah bo slana.