Vroča nedelja se bo zvečer ohladila

0
290

Nad Alpami bo že ponoči in jutri kar precej deževno in nevihtno za kar bo poskrbel šibak ciklon. V drugih predelih celine bodo jutri sončni žarki imeli večinoma prosto pot, tako da bodo temperature kar visoke.++

Noč bo topla. Idealna za opazovanje nočnega neba, saj bo večinoma jasno. Marsikje se živo srebro ne spustilo pod 20 stopinj. Tako bo v večjem delu od 18 do 20, ob morju do 22 stopinj Celzija. Popoldne pa bo na nebu nekaj več dogajanja. Sicer bo sončno, proti večeru pa bo predvsem v severni Sloveniji nastalo nekaj vročinskih neviht. Pihal bo JZ veter.

Vroče bo. V večjem delu Slovenije bo nad 30 stopinj, razen na Gorenjskem, kjer bo 29 stopinj. Najbolj vroče bo v osrednjem delu Slovenije, na Goruiškem in na JV Slovenije, kjer bo do 33 stopinj Celzija.

Jutri se v hribe odpravite v jutranjih urah. Večinoma bo sončno, popoldne in zvečer pa bo nastala kakšna ploha in nevihta. Padavine pa se bodo pojavljale tudi v noči na ponedeljek. Pihal bo zmeren JZ veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 18, na 2500 m okoli 11 st.

V noči na ponedeljek pa bodo plohe in nevihte zajele večji del države, ki bodo trajale nekje do popoldneva ko se bo od zahoda postopoma začelo jasniti. Malce bo hladneje. Zjutraj bo 18 st, popoldne pa se bo segrelo komaj do 24. Že v torek pa izboljšanje. Večinoma bo sončno in zelo toplo. Najnižje temperature bodo okoli 17, najvišje pa nekje do 26, na Primorskem tudi do 30. Tudi v sredo bo podobno. Za kakšno st bo še topleje. Najvišje temperature se bodo zopet gibale okoli 30 st.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj