Vroče bo

35700
257

Vse od Francije do Italije, Balkana in Grčije bo za sončno vreme skrbel šibak anticiklon nad Sredozemljem.
Pri nas bo ponoči večinoma brez padavin, kakšna ploha lahko nastane v osrednji Sloveniji. Jutro bo jasno. Ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Jutranje temperature bodo prijetne. Najbolj sveže bo na Štajerskem in Koroškem, kjer bo 11, na Gorenjskem do 12, v večjem delu Slovenije okoli 16 in na Primorskem do 19 stopinj.  Ves dan bo jasno in vroče. Šibka burja na Primorskem bo do popoldneva ponehala. Prav tukaj se bo ogrelo do 30 oz. 31 stopinj Celzija, drugje bo od 25 do 27 stopinj, na Gorenjskem do 24 stopinj Celzija.

V gorah bo zjutraj in dopoldne še pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Preseneti vas lahko tudi kakšna kaplja dežja, a proti popoldnevu se bo zjasnilo. Pihal bo šibak Z veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 13, na 2500 m pa okoli 7 st.

Pred nami je sončen in vroč konec tedna. Tudi možnost za plohe in nevihte bo majhna. V petek bo sončno. zjutraj bo okrog 15 st, popoldne se bo ogrelo do 30. V soboto bo precej jasno in vroče. Zjutraj bo okoli 16, čez dan do 30. No, še bolj izrazito poletna bo nedelja, ko bo že nastopila pasja vročina. Temperature bodo nad 30 st.

Morje ima 25 stopinj. Jutri bo ob slovenski obali sončno. Zjutraj bo še pihala šibka burja, popoldne šibak maestral. Medtem bo vzdolž Jadrana še pihala zmerna do močna burja in maestral.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj