Vroče bo

0
141

Noč bo jasna, kakšen oblak se lahko pojavi le na nebu vzhodne Slovenijo. Sledilo bo sončno jutro s kar prijetnimi temperaturami. V večjem delu Slovenije pričakujemo od 15 do 18 st. C. V alpskih dolinah bo 12 st. C. Precej več bo na Primorskem, kjer bo marsikje še pihala šibka burja. Ob morju se že drugo noč zapored ne bo ohladilo pod 20 st. C.

Sobota bo sončna in vroča. Sredi dneva in popoldne bo nad gorami nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov, medtem ko bodo nevihte le malo verjetne. Ker se bomo še nahajali v severovzhodnem zračnem toku, bomo najvišje temperature izmerili na Primorskem, kjer se bo ob šibki burji ogrelo do 34 st. C. Tudi drugod bo malo nad 30 st. C, le v alpskih dolinah bo 28 st. C.

Soboto boste nekateri izkoristili za obisk gora. Dopoldne bo sončno, popoldne pa bo nekaj kopaste oblačnosti, iz katere se lahko le izjemoma razvije kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo šibak SV veter, ta bo izrazitejši le na območju Pohorja in vzhodnih Karavank.

V nedeljo bo sončno in vroče, sonce in visoke temperature nas bodo, kot kaže spremljali tudi v prihodnjem tednu. Sprva bo možnost za nastanek popoldanskih ploh in neviht zelo majhna, od torka naprej pa se bo predvsem nad hribovitimi predeli nekoliko povečala. Takrat nas bo namreč dosegel bolj vlažen zrak, kar se bo poznalo pri nekoliko višjih jutranjih in za spoznanje nižjih dnevnih temperaturah. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj