Vroče bo

0
204

Ogreva se ozračje in ogreva se morje, ki ima ob naši obali že okoli 17 stopinj. Ponoči se bo hitro zjasnilo, veter bo ponehal tudi na Primorskem. Tukaj bo zjutraj med 11 in 13 stopinj Celzija, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo 10 stopinj, nekoliko bo sveže bo na Koroškem, Gorenjskem in Notranjskem, v najbolj zatišnih legah bo samo 5 stopinj Celzija.

Dopoldne bo sončno, popoldne bo na nebu nekaj oblakov, ploh in neviht jutri pa jutri ne pričakujemo, in prvič v tem mesecu se bo zgodilo, da bo povsod po Sloveniji suho. Zapihal bo šibak JZ veter. K nam bo dotekal toplejši in bolj suh zrak, zato bodo temperature višje kot danes. ++ Najtopleje bo na JV Slovenije, ogrelo se bo do 27, morda 28 stopinj. Le kakšna stopinja manj bo v osrednji Sloveniji in na SV, na Gorenjskem bo 24. Zaradi nekoliko izrazitejšega vetra z morja bo na Primorskem temperatura med 23 in 25 stopinj.

Snežna odeja v visokogorju je stabilna in dobro preobražena, zato je nevarnost proženja plazov povsod majhna. V naslednjih dneh bodite nekoliko bolj pozorni čez dan le na južnih pobočjih, kjer se sneg zmehča. Jutri bo v gorah sončno z nekaj kopaste oblačnosti v drugi polovici dneva, možnost za plohe in nevihte bo zelo majhna.

Četrtek bo sončen, suh in še nekoliko toplejši, v večjem delu Slovenije bo 28 stopinj, še kakšna stopinja več bo po najnižjih legah vzhodne Slovenije, okoli 25 stopinj bo na Primorskem. V petek bo deloma sončno in deloma oblačno. Dopoldne bo suho, sredi dneva bodo začele nastajati plohe in nevihte, lahko tudi močnejše in bodo nastajale tudi v soboto. Slednja bo večinoma oblačna, medtem ko danes kaže, da bo nedelja ostala večinoma suha. (Aleš Satler)