torek, 3 oktobra, 2023
DomaVremeVroče nam bo

Vroče nam bo

Pred nami je prvi res vroč teden tega leta oz. poletja. Vročino na začetku poletja običajno težje prenašamo, saj telo še ni vajeno tako visokih temperatur, prvi vročinski val pa pogosto spremlja tudi vlaga, zato občutimo še višjo temperaturo, kot jo kažejo termometri. In ob visokih temperaturah v teh dneh vsak dan izhlapi približno 6 do 7 litrov vode na kvadratni meter.

Ponoči se bo od zahoda rahlo pooblačilo, a se bo že do jutra v večjem delu Slovenije zjasnilo. V alpskih dolinah bo ob sončnem vzhodu okoli 11 stopinj. V nižjih delih vzhodne in osrednje Slovenije ter na Goriškem bodo temperature od 13 do 16 stopinj, ob morju bo 18 st. C. Ponedeljek bo sončen in vroč.

Povsem brez oblakov sicer ne bo šlo, a bo ostalo večinoma suho. Le na skrajnem severu Slovenije lahko popoldne nastane nekaj neviht, ob veliki pregretosti ozračja ni povsem izključeno tudi kakšno neurje. Najbolj vroče bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju,  kjer se bo ogrelo do 32 st. C. Tudi po nižinah osrednje in SV Slovenije ter na Goriškem bodo temperature presegle 30 stopinj. Kakšna stopinja manj bo na Gorenjskem in ob morju.

Če nameravate ponedeljek izkoristiti za obisk gora, se na pot odpravite dovolj zgodaj. Dopoldne bo sončno, sredi dneva pa bodo nad prisojnimi pobočji začeli nastajati kopasti oblaki, iz katerih se bo lahko popoldne predvsem na območju Julijcev, Karavank in Pohorja razvije kakšna nevihta.

Torek bo sončen in še za kakšno stopinjo toplejši od ponedeljka, sončno in še bolj vroče vreme z razmeroma majhno možnostjo za nastanek kakšne popoldanske nevihte pa nas bo spremljalo tudi v nadaljevanju tedna. Ker bo pihal JZ veter, bo vročina najbolj izrazita na vzhodu Slovenije, kjer se bo lahko na vrhuncu vročinskega vala v četrtek popoldne ogrelo tudi nad 35 stopinj. Vroč bo, kot vse kaže, tudi še prvi del petka, nato pa nas bo prešla hladna fronta z nevihtami, zato bo konec tedna nekoliko bolj znosen. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča