Vročinski val

Vročinski val

-
0 315

Vročinski val se je šele dobro začel in osvežitev v vodah je dobrodošla, a se tudi te hitro ogrevajo. Naše morje ima že 28 stopinj. Nekoliko bolj sveže, a še vedno tople, pri 24 stopinjah, so tudi kopalne reke, toliko ima tudi Blejsko jezero, Bohinjsko ima dobrih 21 stopinj.

Čez dan bo sončno, na nebu severne Slovenije bo nekaj oblakov. Suho bo, le na skrajnem SZ države lahko popoldne nastane kakšna zelo kratkotrajna ploha. Ob morju bo zapihal maestral. Najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 35 stopinj. Tudi drugje po Sloveniji bo vroče. Na Gorenjskem bo 30, drugje pa od 31 do 33 stopinj Celzija.

Sončno in vroče vreme bo tudi v sredo in četrtek. Oblačnosti bo malo, kakšna osamljena ploha ali nevihta bo v popoldanskem času nastala le v gorskem svetu. Toplotna obremenitev bo naraščala, ponoči se bo le za kratek čas ohladilo pod 20 stopinj, dnevne temperature bodo okoli 33, 34 stopinj. Več oblakov bo ob koncu tedna, ko bo predvsem popoldne nastalo nekaj ploh in neviht. Še bo vroče, a zaradi povečane oblačnosti, bodo dnevne temperature za spoznanje nižje.