sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeVročinski val, prvič ;)

Vročinski val, prvič ;)

Noč ne bo povsem jasna, sploh v zahodni polovici Slovenije bo precej oblakov, zato bo ohlajanje tukaj počasnejše. Predvsem na Primorskem bo v jutranjih urah nastalo nekaj ploh in manjših neviht, na vzhodu bo večinoma jasno in suho. Ob morju bo zelo toplo, pričakujemo okoli 20 stopinj Celzija, 18 bo na Goriškem, 17 v osrednji Sloveniji. Na severu in vzhodu bo bolj sveže, a temperatura se bo le za kratek čas spustila pod 15 stopinj.

Petkovo dopoldne bo zahodni in južni Sloveniji prineslo nekaj oblakov ter kakšno ploho in manjšo nevihto, medtem ko bo na severu in vzhodu ves dan sončno, popoldne se bo povsod zjasnilo. Zapihal bo šibak JZ veter. Najbolj bo pripekalo na vzhodu Slovenije. Po najnižjih legah ob naši vzhodni meji se bo ogrelo do 32 stopinj, v večjem delu države bo kakšna stopinja manj. Na Primorskem bo jutri okoli 30 ali kakšna stopinja pod 30, 28 stopinj Celzija bo na Gorenjskem.

V gorah bo verjetnost za popoldanske nevihte majhna, pihal bo šibak zahodni veter. Sonce je sedaj res zelo močno in nas lahko opeče, zato ne pozabite na ustrezno zaščito.

Sončna in vroča bo tudi sobota, popoldne bo nastalo nekaj neviht, a bodo večinoma omejene na hribovite predele severne in zahodne Slovenije. Iz jutranjih 16 se bo ogrelo do okoli 32 stopinj, še kakšna več pa bo na JV. V nedeljo bo nekaj več oblačnosti, krajevne padavine pa bodo zelo redke. Temperatura bo le za kratek čas šla pod 20 stopinj, popoldne se bo ogrelo do okoli 33. Zelo vroč bo tudi ponedeljek, večinoma bo okoli 33 stopinj, na vzhodu pa vse do 35. Popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Nekoliko nižje temperature bodo od torka dalje, predvsem popoldne bo nekaj krajevnih padavin. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča