Vrtci in šole zaprti do preklica

0
10709

“Če bo epidemija izzvenela v naslednjih 14 dneh, se bomo takrat lahko začeli pripravljati na kolikor toliko normalno življenje. A vrtci zagotovo ne bodo prva ustanova, ki bo začela znova delovati, kot da se nič ne bi zgodilo,” je na novinarski konferenci zatrdil Jelko Kacin. Izobraževalne ustanove in vrtci tako ostajajo zaprti do preklica.

Vrtci – in kot kaže tudi šole – ostajajo zaprti vsaj do 17. aprila, a zelo verjetno bodo zaprti še veliko dlje, je na današnji tiskovni konferenci dejal uradni govorec vlade Jelko Kacin, in dodal, da vrha epidemije še zdaleč nismo dosegli, vzgojno izobraževalne inštitucije pa so seveda med zadnjimi, ki bi jih država začela odpirati.

Je pa ob tem pozitivna novica, da med otroci, zdaj ko so v domači oskrbi in se ne družijo, obolelost močno upada, tudi delež otrok, ki obolevajo zaradi bolezni dihal, se je že zmanjšal na petino običajnega obsega.

Medtem, ko še ni povsem jasno, kaj bo s splošno maturo, je mednarodna matura, ki bi se morala začeti 30.aprila, zaradi pandemije že odpovedana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj