petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeVsaj do 'dveh bo fino potrgat'

Vsaj do ‘dveh bo fino potrgat’

Tudi na JV Slovenije so v teh dneh trgatve in če je bilo vreme še nekaj dni zelo prijazno za trto, pa je v teh dneh treba loviti ure, brentače, trgače. In marsikdo se bo tudi na gospodov dan podal v trgatev. Glede na vremensko napoved naj bi v naših koncih (Dolenjska, Bela krajina in Posavje) suho vreme vzdržalo do zgodnjega popoldneva. Potem lahko pričakujemo padavine, ki bodo občasno ponehale, a se bodo kasneje spet pojavljale.

Po nekaterih nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju okoli 17 °C.

V nedeljo bo večinoma oblačno, nekaj jasnine bo na severovzhodu. Predvsem na zahodu bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo občasno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Na vzhodu bo večinoma suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, ob morju do 24 °C.

V noči na ponedeljek bo dež z nevihtami zajel večji del Slovenije. V ponedeljek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od zahoda postopno ponehale, oblačnost se bo trgala. Popoldne lahko nastane še kakšna ploha. Zapihal bo severovzhodnik, ohladilo se bo.

V torek in sredo kaže na suho in deloma sončno vreme, predvsem na vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Po nižinah bo zjutraj nekaj megle. Še bo pihal vzhodnik, na Primorskem šibka burja. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča