petek, 3 maja, 2024
DomaVremeVsak dan bo topleje in suho

Vsak dan bo topleje in suho

Ponoči bo oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo ob šibki burji večinoma suho. Drugod bodo nastajale manjše krajevne padavine, ki bodo zjutraj v večjem delu Slovenije ponehale. Ker se bodo skupaj s padavinami umikali tudi oblaki, bo po nekaterih nižinah nastala megla. Jutranje temperature bodo višje. Na Gorenjskem bo okoli 10 stopinj, drugod bo od 12 do 15 st. C. Na Primorskem bodo termometri pokazali od 16 do 18 st. C.

Dopoldne se bo zjasnilo. Sredi dneva bo v večjem delu Slovenije sončno, popoldne pa bo predvsem na severu in vzhodu spet več oblačnosti. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Topleje bo kot danes. Ob morju, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja, popoldne pa bo zapihal maestral, se bo ogrelo do 28 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Goriškem in v Vipavski dolini. Drugod bodo temperature od 22 do 24 st. C.

V gorah bo vreme še precej spremenljivo. Zjutraj in del dopoldneva bo nižje hribe vhodne in severne Slovenije ovijala megla. Drugod bo sončno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala kopasta oblačnost. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh, možna tudi kakšna manjša nevihta. Še vedno bo razmeroma sveže. Na 1500 metrov bo 13 stopinj, na 2500 metrov 6 st. C.

Petek bo sončen. Jutro bo sveže in po nekaterih nižinah megleno, čez dan pa bo že topleje z najvišjimi temperaturami okoli 27 stopinj. Sončna in še za kakšni dve stopinji toplejša bo sobota, še toplejši zrak pa se bo k nam širil v nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna, ko bodo temperature marsikje presegle 30 stopinj Celzija. Kakšna osamljena vročinska nevihta bo nastala le v gorskem svetu. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča