sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeVsak dan topleje

Vsak dan topleje

Pred nami je večinoma jasna noč, nekaj oblačnosti bo občasno le na severu in zahodu, vseeno pa bo prvi del noči zaradi odsotnosti Lune zelo primeren za opazovanje nebesnih teles. V večjem delu Slovenije bo temperatura med 6 in 9 stopinj Celzija, na SZ bo 4, na Primorskem med 10 in 12.

Sredino dopoldne bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo zlasti v osrednji in severni Sloveniji nekaj več oblačnosti, nastalo bo nekaj manjših ploh, na SZ tudi kakšna nevihta. Dnevne temperature bodo zelo enotne in višje kot danes. Živo srebro se bo v večjem delu Slovenije povzpelo nekje do 23, 24 stopinj Celzija, kakšna manj bo le na Gorenjskem, kjer bo tudi nekaj več oblakov.

V gorah bo delno jasno, predvsem v Julijcih bo popoldne nastalo nekaj ploh in manjših neviht, pihal bo šibak zahodni veter. Na 1500 metrov bo okoli 10 stopinj, na 2500 metrov 4.

Četrtek bo sončen in topel, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija, verjetnost za popoldanske plohe in nevihte bo majhna. Še topleje bo v petek, ko se bo večinoma ogrelo do 27 stopinj Celzija, lokalno bo še kakšna več. Bo pa popoldne nastalo nekaj krajevnih padavin, ki bodo večinoma omejene na hribovite kraje. Ob koncu tedna bo oblakov še nekaj več, popoldne bodo nastajale plohe in posamezne nevihte, v nedeljo in v ponedeljek bo nekoliko hladneje, a bodo dnevne temperature še naprej nad 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča