Vse topleje, do 24°C

0
322

V večjem delu Evrope se je vreme ustalilo, za kar je poskrbel anticiklon, ki se bo v prihodnjih dneh še okrepil. Precej bolj živahna vremenska slika bo vztrajala nad severno Evropo, ki ostaja pod vplivom ciklonov in vremenskih front. Najobsežnejše območje oblakov in padavin se bo jutri nahajalo nad jugom Skandinavije, nekaj ploh pa bo na meji med toplim in hladnim zrakom nastalo tudi v severnem delu srednje Evrope.

V zahodni Sloveniji bo ponoči še nekaj oblakov, drugod bo noč jasna. Marsikje po nižinah in kotlinah bo do jutra spet nastala megla ali nizka oblačnost. Največ jutranje svežine bo tam, kjer bo tudi več jasnine. Na severu države bodo termometri kazali med 5 in 7 st. C, v osrednji in JV Slovenije 8 ali 9 st. C., na Primorskem pa 13 st. C.

Oblaki bodo v hribih severne Primorske in Notranjske vztrajali tudi čez dan. Ni povsem izključena tudi kakšna kaplja dežja. Drugod po državi pa se bo dan po razkroju jutranje megle kopal v soncu. Za popestritev na nebu bo le izjemoma nastal kakšen osamljen oblak. Ponekod bo pihal JZ veter. Marsikje bo jutrišnje popoldne najtoplejše v zadnjem mesecu. V Beli krajini in Posavju pričakujemo vse do 24 st. C. V Pomurju jih bo 23, na Štajerskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji 22, na zahodu države, kjer bo največ oblakov, pa bo okoli 20 st. C.

V petek se bo po meglenem začetku dneva naredil čudovit dan, le severovzhod države bo popoldne prekrila tanka oblačna koprena. Zjutraj bo okoli 8, čez dan 22 st. C. Stabilno vreme bo z nami tudi ob koncu tedna, nas bosta pa za nekaj sončnih uric marsikje spet prikrajšali jutranja megla ali nizka oblačnost. S soncem obsijan bo tudi prvi dan novega tedna in ta bo kot kaže tudi vrhunec letošnjega babjega poletja.

V teh dneh je temperatura morja in ozračja na obali izenačena, okoli 20 stopinj. Podobno vreme bo tudi v naslednjih dneh. Jadralci žal ne boste deležni močnejšega vetra, bo pa vseeno nekaj lokalni vetrov le uspelo napeti jadra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj