Vse več ilegalcev

Vse več ilegalcev

-
0 101

Začelo se je toplejše vreme, s tem pa lahko v naslednjih tednih pričakujemo še več ilegalnih prehodov meje. Tudi sicer imajo policisti Policijske uprave Novo mesto na območju Bele krajine in Posavja veliko dela s pribežniki oz. ilegalnimi prehodi meje.

Nezakonito prestopili državno mejo

Nekaj po 14. uri so policisti v kraju Preloke izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo na način, da so preplavali reko Kolpo. V noči na 13. 4. so v Vukovcih prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Prijeli tujca, ki je nedovoljeno vstopil v Slovenijo in sprovajalca

Brežiški policisti so danes ponoči med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Drnovem ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 britanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je voznik, 52-letni državljan Velike Britanije, v vozilu prevažal 40-letnega državljana Kosova, ki je pred tem nezakonito prestopil državno mejo. Državljanu Velike Britanije so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja
države.