četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaVse več tujih tihotapcev ljudi. Konec tedna prijeli 3 in prestregli 212...

Vse več tujih tihotapcev ljudi. Konec tedna prijeli 3 in prestregli 212 ilegalcev

V zadnjem obdobju so varuhi notranje oz. državne meje prijeli več oseb, ki so tihotapile tujce. Vse več je tujih državljanov, ki na nezakonit prevažajo ilegalce oz. ljudi, ki so na nezakonit način prestopili mejo EU. Konec minulega tedna so na območju JV Slovenije policisti pridržali tri tujce, ki so skupno prevažali 12 oseb, so sporočili s PU Nm.

Med opravljanjem nalog na Obrežju so policisti 17. 3. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 20. 30 so prav tako na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni državljan Uzbekistana. V vozilu je prevažal štiri državljane Rusije, ki so na nedovoljeni način vstopili v Slovenijo. 19. 3. okoli 16. ure so ugotovili, da 23-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije. Državljanu Ukrajine, državljanu Uzbekistana in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Bukošek, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 42 državljanov Maroka, 31 državljanov Rusije, 29 državljanov Pakistana, 22 državljanov Kube, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Bangladeša, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Kitajske, državljana Palestine in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča