Vsi testi v DSO Nm negativni :)

0
773

V Domu starejših občanov Novo mesto je bilo včeraj izvedeno drugo testiranje pri vseh 57 stanovalcih, ki bivajo na oddelku, na katerem je delala sodelavka, pri kateri je bila ugotovljena okužba z novim koronavirusom. Z veseljem sporočamo, da so bili vsi testi negativni.

Prav tako je bil vzet bris vsem 13 zaposlenim, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko. Tudi pri njih so bili vsi testi negativni. Po priporočilu epidemiologinje bodo iz preventivnih razlogov na oddelku še en teden veljali zaščitni ukrepi, spremljali bomo zdravstveno stanje stanovalcev, zaposlenih in ravno tako bo dom še en teden zaprt za obiskovalce.

Če se v tem času ne bodo pojavile nove nepredvidene situacije, bomo predvidoma od 24. avgusta dalje dom ponovno odprli za obiskovalce. Vse pa bo potekalo v skladu s strokovnimi priporočili in navodili, kar pomeni, da bodo morali biti obiski napovedani in časovno omejeni ter ob upoštevanju vseh preventivnih, zaščitnih ukrepov.

Iz doma sporočamo tudi, da smo v času, v katerem nam je bilo vsem skupaj zelo težko in sta bila strah in skrb zelo velika, poskrbeli, da smo stanovalcem krajšali čas na najrazličnejše načine in težke razmere pogumno prebrodili.

Stanovalcem smo na dan, ko smo skupaj težko pričakovali rezultate testov, popestrili z dobrosrčnim dobrodelnim nastopom našega rojaka in znanega glasbenika Marijana Novine, ki je na lastno pobudo včeraj dopoldne igral pod domskimi balkoni. To je stanovalce zelo razveselilo in jim vlilo dodatno upanje v boljši jutri. Veliko je nastop pomenil tudi zaposlenim, ki so v danih razmerah še dodatno obremenjeni.

Pomembno je izpostaviti odgovorno ravnanje sodelavke, ki je upoštevala preventivne ukrepe, ki jih izvajamo v domu in takoj, ko je pri sebi opazila znake koronavirusa, obiskala zdravnika. Pomembno je tudi, da smo ukrepali pravilno, hitro in učinkovito, da smo imeli ekipe izobražene za preprečevanja okužb in da smo imeli dovolj zalog kakovostne osebne varovalne opreme za zaposlene.

Zavedamo se, da bo tudi v bodoče bistvenega pomena spremljanje vsak svojega osebnega počutja in počutja stanovalcev ter, da ob ugotovljenem sumu takoj reagiramo in razjasnimo dvome. Najpomembnejši so pravočasni prvi ukrepi, če želimo preprečiti, da se okužba razširi. Ob vseh naporih, ki smo jih vložili v zajezitev možnosti širjenja okužbe upamo, da bomo tako mi kot ostali domovi, ki se srečujejo s podobno situacijo, deležni ustrezne sistemske in finančne podpore s strani države, so še sporočili iz novomeškega Doma starejših občanov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj