sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaZ 1,7 promila trčil v traktor, sopotnik v avtu huje poškodovan

Z 1,7 promila trčil v traktor, sopotnik v avtu huje poškodovan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Šentjernejski policisti so zaščitili žrtev in osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče z 1,7 promili alkohola

25. 1. nekaj po polnoči smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na Otočcu. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem. Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik. Po trčenju je avtomobil odbilo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je trčilo v brežino in obstalo. Hudo poškodovanega 20-letnega potnika iz osebnega avtomobila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Lažje poškodovan pešec

24. 1. nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, 62-letna voznica osebnega
avtomobila trčila v pešca, ki je cesto prečkal izven označenega prehoda za pešce. Lažje poškodovanega 63-letnega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na območju Luterškega sela so policisti PP Novo mesto v noči na 25. 1. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 24. 1. nekdo vlomil v avtomat za napitke in odtujil denar. S tatvino in poškodbo avtomata je povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 18 državljanov Maroka, 13 državljanov Rusije, devet državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Afganistana, dva državljana Nepala, dva državljana Pakistana, dva državljana Turčije, državljana Tunizije, državljana Albanije in državljana Srbije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča