četrtek, 22 februarja, 2024
DomaSlovenijaZ delom začela prva specializirana enota avtocestne policije

Z delom začela prva specializirana enota avtocestne policije

Začela je delovati prva enota avtocestne policije. S povečevanjem prometa na naših avtocestah se povečuje tudi število kršitev, prometnih nesreč in kaznivih dejanj, kot denimo drznih tatvin na počivališčih v času turistične sezone. Kot pravijo policisti, bodo s stalno prisotnostjo na avtocestah in hitrih cestah tudi bistveno bolj odzivni.

Po ustanovitvi Uprave avtocestne policije v začetku leta, je danes, 1. junija 2021, s svojim delom začela njena prva specializirana enota, in sicer Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana.

Prometna policija ima zelo širok nabor nalog, ki jih vsakodnevno izvaja. Naloge policistov specializiranih enot avtocestne policije bodo usmerjene tako v zagotavljanje prometne varnosti na avtocestah in hitrih cestah kot tudi v odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj. Nadzor, ki ga bodo izvajali, se bistveno ne bo razlikoval od trenutnega nadzora, vsekakor pa ga bo več. Prav tako kot ostali policisti se bodo tudi policisti avtocestne policije izobraževali na Policijski akademiji, kjer bodo pridobivali specialistična znanja prometnih policistov.

Specializirane enote avtocestne policije si bodo prizadevale za uresničevanje več zelo pomembnih ciljev: s povečanjem učinkovitosti policijskega dela in sistematičnim vzpostavljanjem reda na avtomobilskih in hitrih cestah izboljšati pretočnost in prometno varnost, zmanjšati število prometnih nesreč in mrtvih udeležencev, poleg tega pa tudi povečati raziskanost kaznivih dejanj in povečati pregon storilcev, saj se tu povečuje tudi število kaznivih dejanj in narašča tok ilegalnih migracij.

Policisti specializiranih enot avtocestne policije bodo predvsem hitreje na mestih prometnih nesreč in kaznivih dejanj, zagotovo pa bo k varnosti in pretočnosti prispevala tudi okrepitev nadzora na teh cestah, pri čemer je pomembno, da na ta račun ne bo zmanjšana prisotnost policistov na ostalih, tj. glavnih in regionalnih cestah, saj bodo tam še naprej delovale obstoječe postaje prometne policije. (foto: Policija)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča