Z ilegalci v hudo nesrečo, dva mrtva

0
1972

Okoli 1.30 ure se je na primorski avtocesti med priključkoma Brezovica in Vrhnika zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo znamke BMW.

Kot je na današnji tiskovni konferenci povedal inšpektor Primož Kadunc s PU Ljubljana, je bila vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost. Voznik osebnega vozila je prehiteval tovornjak, ko se je vračal na svoj pas, pa ga je zaneslo. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Nato se je vozilo začelo vrteti in pozneje trčilo še v ograjo ob prehitevalnem pasu.

Ob tem so iz prtljažnika padle tri osebe. Dve osebi sta umrli, ena pa je v kritičnem stanju. V osebnem avtomobilu je na zadnjih sedežih sedelo še pet ljudi, od tega so eno osebo odpeljali na zdravljenje v UKC:

Voznika, 42-letnega državljana Bosne in Hercegovine, je policija na kraju aretirala, zoper njega bo podana kazenska ovadba. Na sopotnikovem sedežu je sedela še ena mladoletna oseba, ki ni bila poškodovana. Bila naj bi v sorodu z voznikom.

42-letnik je v osebnem vozilu prevažal osem državljanov Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Kot predvidevajo policisti, so bili migranti z voznikom na poti iz Hrvaške v Italijo.

S posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da so preživeli migranti po nesreči najprej skušali pobegniti, nato pa so se vrnili na kraj dogodka. Vsi migranti so moški, po podatkih policije so okuženi s tuberkulozo.

Kot je še dodal Kadunc, so na območju PU Ljubljana letos zaznali že 19 smrtnih žrtev prometnih nesreč, lani pa v vsem letu 17.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj