sreda, 24 julija, 2024
DomaKronikaZ informacijami občanov prijeli roparja

Z informacijami občanov prijeli roparja

Policisti PU Nm so bili v večernih urah 12. julija  obveščeni o ropu na Titovi cesti v Senovem, kjer je zamaskiran in oborožen neznanec pristopil do oškodovanca, ki je bil na poti domov. Od njega je zahteval, da mu izroči denar in grožnje podkrepil s pištolo. Oškodovanec se je zbal za svoje življenje, zato mu je izročil gotovino, ropar pa je po dejanju peš pobegnil.

Policisti PP Krško in kriminalisti PU Novo mesto so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev roparja. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 20-letnega osumljenca z območja Senovega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli imitacijo pištole, s katero je izvedel rop. 20-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa 22. 7. privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor. K uspešni preiskavi so pomembno pripomogle tudi informacije občanov, za katere smo zaprosili preko medijev. Vsem se zahvaljujemo za
odzivnost in pomoč pri preiskavi, so še sporočili s PU Nm.

Vlomi in tatvine

V Novem mestu je nekdo iz nedograjene stanovanjske hiše odtujil kotni brusilnik in akumulator. Lastnika je oškodoval za 450 evrov.

Na Slančjem vrhu (PP Sevnica) je med 19. in 01. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Lastnike je oškodoval za 1500 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča