sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeZ jugozahodnikom do 18°C

Z jugozahodnikom do 18°C

Pred nami je nov teden, ki bo vsaj prve dni vremensko pester. In zanimivo, da prav na zadnji dan t.i. obvezne zimske opreme kaže, da lahko kakšna snežinka pripleše do nižin. Ampak n’č bat.

Noč bo jasna. Sledilo bo sončno jutro, na nebu bo le nekaj tankih koprenastih oblakov. Dan bomo začeli z izrazitim temperaturnim obratom. V hribih in po gričevjih bo ob JZ-dniku že zjutraj krepko nad ničlo, medtem ko bodo po nižinah večjega dela Slovenije temperature od -2 do 1. Nekoliko topleje bo na Primorskem, kjer bodo temperature od 2 do 4 st. C.

Po precej jasnem in hladnem jutru se bo že dopoldne k nam širila koprenasta oblačnost, ki bo nekoliko oslabila sončne žarke. Bolj gosti oblaki se bodo popoldne začeli nabirati v hribovitem svetu zahodne Slovenije, kjer bo ponekod lahko tudi megleno.

Okrepljen JZ veter bo najvišje temperature prinesel vzhodni Sloveniji. Najbolj se bo ogrelo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer bo okoli 18 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju. Drugje bodo temperature nekoliko nižje, a kljub temu prijetne. Izmerili bomo od 13 do 16 st. C.

Jutri bo v večjem delu gora sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Nekaj nizkih oblakov in s tem manj sončnih žarkov bo popoldne na primorski strani Dinarske pregrade. Krepil se bo JZ veter.

V torek se bo povsod pooblačilo. V hribih zahodne Slovenije bo že dopoldne deževalo. Popoldne se bodo padavine krepile in se širile proti vzhodu. Večji del dneva bo še pihal topel JZ veter, zato bo snežilo le v visokogorju, zvečer in v noči na sredo, ko bo zapihal SV-dnik, pa se bo meja sneženja spuščala. V sredo zjutraj se bodo na jugu in JV-du še pojavljale rahle padavine. Predvsem na Kočevskem in Notranjskem bo lahko za krajši čas tudi snežilo. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, oblačnost se bo začela trgati. Pihal bo okrepljen severni veter, ki bo stopnjeval občutek svežine. Četrtek bomo začeli s hladnim jutrom, čez dan pa bo ob sončnem vremenu že nekoliko topleje. Še višje temperature bodo v petek in sobota. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča