četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaZ laserjem nad helikopter, 27 pridržanih

Z laserjem nad helikopter, 27 pridržanih

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da so na sredinih protestih tokrat zaznali več kot 300 kršitev, pa tudi osem kaznivih dejanj. Med drugim so neznani storilci na Trgu republike v policijski helikopter usmerili laserski žarek, pri tem pa je eden izmed pilotov utrpel poškodbo očesa. “Navedeno dejanje je skrajno nevarno in le naključju se gre zahvaliti, da ni vsa posadka utrpela poškodb vida, kar bi lahko vodilo tudi do tragičnih posledic,” opozarja predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec. V času protesta je bilo skupno pridržanih 27 oseb,

vse so bile po preteku razlogov izpuščene, so povedali na PU Ljubljana. “Na splošno pojasnjujemo, da so bila za zagotovitev javnega reda uporabljena potrebna prisilna sredstva, da je bil učinkovito zagotovljen javni red. Policisti so poleg fizične sile zaradi obvladovanja upirajočih se oseb in odrivanja množice uporabili  ščite, specialno oklepno vozilo (z ograjo), plinski razpršilec, konjenico in službene pse,” je pojasnila tamkajšnja tiskovna predstavnica.

Poleg omenjenega pilota sta bila v protestih lažje poškodovana še dva policista. “S poškodbami protestnikov do sedaj nismo bili seznanjeni. Ob zaključku protesta je v križišču Šubičeve in Slovenske ceste k policistom pristopila oseba s hudimi zdravstvenimi težavami (ki sicer niso bile povezane s protesti), policisti pa so osebi takoj zagotovili nujno medicinsko pomoč,” je povedala Aleksandra Golec.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča