torek, 23 julija, 2024
DomaVremeZ meglo, soncem in kasneje plohami in nevihtami

Z meglo, soncem in kasneje plohami in nevihtami

Za nami je predvsem pestro vremensko popoldne in večer, ko so nastajale tudi močnejše nevihte z nalivi. Slednji so ponekod v vzhodni polovici Slovenije spet povzročali težave. Bilo je več intervencij zaradi visoke podtalnice in hudourniških voda.

Ponoči pa se bo ozračje povsod umirilo, najkasneje na Štajerskem in v Prekmurju. Od zahoda se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, zato bo marsikje po nižinah nastala megla. Jutranje temperature bodo nekoliko nižje. V alpskih dolinah bo 8 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 13 do 15 st. C, toliko bo tudi na Goriškem, medtem ko bo ob morju okoli 17 st. C.

Po razkroju jutranje megle bo dopoldne v večjem delu Slovenije sončno. A že sredi dneva bo predvsem nad hribi spet nastalo nekaj oblačnosti, iz katere se bodo popoldne razvile kratkotrajne krajevne plohe in posamezne nevihte. Temperature bodo letnemu času primerne. Na Goriškem se bo ogrelo do 26 st. C. Drugod bo od 23 do 25 st. C. V višje ležečih alpskih dolinah bo okoli 21 st. C.

V gorah bo jutri zjutraj sončno, že dopoldne bodo začeli nastajati kopasti oblaki, nekateri vrhovi se bodo zavili v meglo. Popoldne se bo razvilo nekaj ploh in neviht. Ozračje bo bolj nestabilno nad hribi zahodne Slovenije, kjer lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na 1500 metrov bo okoli 12, na 2500 metrov pa 5 st. C.

Tudi v četrtek bo vreme kolebalo med modrino in sivino. Slednje bo več popoldne, ko bodo nastajale plohe in nevihte. Temperature bodo okoli 24 stopinj. Podobno, a še za kakšno stopinjo topleje bo v petek, še nekoliko topleje pa bo v soboto in nedeljo, ko bo lahko na Primorskem blizu 30 stopinj. A ozračje se še ne bo povsem stabiliziralo, zato lahko popoldne nastanejo plohe in nevihte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča