Z menjavo gum še počakajte :)

1
1459

Višje temperature in jugozahodnik so v le nekaj dneh stalili visoko snežno odejo. Reke Krka, Kolpa, Dravinja in Pesnica se razlivajo. Polnijo se tudi kraška polja na Dolenjskem in Notranjskem krasu. In vse kaže, da se pretoki rek v naslednjih dneh še ne bodo ustalili.

Ponoči se bodo oblaki razširili tudi nad skrajni SV države. Zjutraj bo v večjm delu države oblačno.Nekaj sonca bo v Pomurju. JZ veter bo do jutra oslabel. Zjutraj lahko v Z krajih tudi rahlo dežuje. Najtopleje bo zjutraj ob morju, kjer bo 9 st C. Najmanj pa v Alpskih dolinah in na Koroškem, le okoli 2 stopinji. Drugod po Sloveniji bo 5 oz. 6 stopinj Celzija.

Čez dan bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v Zahodni polovici države. Ponekod lahko tudi zagrmi. Več sončnih žarkov pa bo na Vzhodu. In tukaj bo jutri tudi najtopleje, ogrelo se bo do 14 st C. Srečnih 13 bo na Dolenjskem, v Beli krajini, Posavju in na Primorskem. Dve stopinji manj bo v osrednjem delu. Najmanj pa bo od Štajerske, Koroške do Gorenjske, kjer bo od 6 do 8 stopinj.

Jutri bo v gorah megleno in pretežno oblačno. Dopoldne bo še suho, popoldne bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše v hribih Z slovenije. Najmanj dežja bo na Pohorju. Meja snežeja bo nad okoli 1300m nadmorske višine.

Podobno vreme bo tudi v nadaljevanju tedna. V sredo bo nekoliko svetleje, a še vedno oblačno s plohami. V četrtek pa bo že bolj oblačno. Popoldne bodo na Zahodu padavine, ki se bodo do večera razširile nad večji del države. Zapihal JZ veter. V petek dopoldan bo na Z še rahlo deževalo, drugod bo suho. Delno se bo razjasnilo. V soboto pa spet pričakujemo padavine. Ohladilo se bo. In kot vse kaže bo pametno počakati z menjavo zimske v letno obutev vašega jeklenega konjička, saj bo Slovenijo spet dosegel mrzel zrak, lahko prejmemo tudi novo snežno pošiljko.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj