četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaZ nevarno vožnjo v nesrečo

Z nevarno vožnjo v nesrečo

V sredo okoli 20. ure so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči v Globokem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je ob zavijanju desno zmanjšal hitrost. Voznik Honde in potnik v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici. Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa e imel 0,73 miligramov alkohola. Navedbe, da naj bi v času nesreče vozil njegov mladoletni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola in nima vozniškega dovoljenja, pa policisti še preiskujejo. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik Honde pred nesrečo z nevarno vožnjo v Brežicah ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu in po mestnih ulicah, kjer je hitrost omejena na 30 km/h vozil s hitrostjo okoli 100 km/h. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper nevarnega voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlom

V Trebnjem je nekdo skozi priprto okno vlomil v mobilni zabojnik in odtujil menjalni denar in pijačo. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

Na travniku v kraju Grm (PP Trebnje) je nekdo z neznanim ostrim predmetom prerezal folijo na 23 silažnih balah.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Sevnici izsledili in prijeli tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča