Z ognjem previdno, več travniških požarov

0
366

Čeprav t.i. suše zemlje ni, pa je plevel oz. trava bolj ali manj suha. Danes je večkrat zagorelo in požare so pogasili gasilci. Še večja previdnost pa velja za jutri in v ponedeljek, ko bo zapihal okrepljen jugozahodnik oz. bo najbolje brez ognja.

Ob 17.26 sta pri naselju Dobruška vas, občina Škocjan, goreli suha trava in podrast. Ogenj so pogasili gasilci PGD Grmovlje. Gorelo je na površini enega hektarja.

Ob 16.37 sta na Drski v Novem mestu na območju Mrzle doline zagoreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel Novo mesto so požarišče, kjer je ogenj že skoraj ugasnil, pregledali in dokončno pogasili. Gorelo je na površini okoli 20 kvadratnih metrov.

Ob 15.25 sta ob Grajski cesti na Otočcu, občina Novo mesto, goreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Ob 14.09 so v bližini ulice Muhaber v Novem mestu goreli suha trava, podrast in grmičevje na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar pogasili.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj