četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaZ ukradenim avtom kradel drva, našli tudi kolo

Z ukradenim avtom kradel drva, našli tudi kolo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 164 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 26 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 26 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanje pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Novomeški policisti prijeli tatu

26. 2. nekaj po 6. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o sumljivem neznancu, ki naj bi v naselju Suhor kradel drva in jih nalagal v avtomobil. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v okolici naselja Brezje. Voznika, ki je peš pobegnil, so prav tako izsledili in prijeli v naselju Brezje. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Med preiskavo so ugotovili, da je 37-letni osumljenec v Prečni iz garaže stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil Renault kangoo, potem pa v naselju Suhor kradel drva in jih naložil v avtomobil. Ukraden avtomobil in drva so vrnili lastnikoma. V bližini, kjer je bil ukraden avtomobil, so policisti našli tudi kolo znamke Trek (foto: PP Nm), za katerega prav tako domnevajo, da ga je storilec ukradel. Lastnika kolesa pozivajo, da se zglasi na PP Novo mesto (Ljubljanska cesta 30) ali pokliče na številko 07 33 27 400. Z intenzivno preiskavo policisti nadaljujejo, saj sumijo, da je 37-letnik na širšem območju izvršil še več premoženjskih kaznivih dejanj.

Vlomi in tatvine

V noči na 24. 2. je v Dolenjih Kamencah neznanec iz delavnice odtujil dve motorni žagi in tesarsko orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 5500 evrov.

V naselju Globoko je v noči na 25. 2. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil orodje in motor betonskega mešalca.

S strehe objekta v Pangrč Grmu na območju PP Novo mesto je med 16. 2. in 24. 2. nekdo odtujil bakreni žleb. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Na parkirnem prostoru v Dolenjskih Toplicah je 24. 2. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami in osebnimi predmeti oškodovanke.

Na Knezovi ulici v Novem mestu je 24. 2. nekdo s terase nedograjene hiše odtujil žar na oglje in lastnika oškodoval za 200 evrov.

V noči na 26. 2. je v Cegelnici na območju PP Novo mesto nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik.

Na območju Sevnice poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov

Policisti PP Sevnica so minuli konec tedna poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Med nadzorom so ustavili in kontrolirali 98 voznikov motornih vozil. 82 voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da je kar pet voznikov vozilo pod vplivom alkohola. Največ, 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, je bilo ugotovljeno pri vozniku začetniku, ki so ga ustavili na območju Tržišča. Ustavili so tudi voznika Peugeot boxer, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli. Zaradi drugih ugotovljenih kršitev v nadzoru so policisti 12 kršiteljem na kraju prekrška izdali plačilni nalog ter izrekli štiri opozorila. Z aktivnostmi, ki bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Neprilagojena hitrost

O prometni nesreči v Srednjih Laknicah, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v hišo, so bili policisti obveščeni 24. 2. nekaj po 6.30.
Policisti so ugotovili, da je 49-letna voznica iz Bolgarije zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ji zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

25. 2. nekaj pred 12. uro so bili obveščeni o prometni nesreči v Straži. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 23-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico in potnico iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR

Novomeški policisti prijeli storilca

24. 2. nekaj po 17. uri so bili novomeški policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na železniški postaji v Novem mestu, kjer naj bi se
sprla dva moška, eden naj bi drugega odrival, ga spodbujal k pretepu in poškropil s solzivcem. Na podlagi opisa so 21-letnega kršitelja izsledili in mu zasegli solzivec. Zaradi nasilnega in drznega vedenja so mu izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli orožje

Policisti PP Sevnica so zaradi suma posesti prepovedanega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo v okolici Sevnice. Moškemu so zasegli štiri pištole, zračno puško in 16 nabojev. Na podlagi opravljene kategorizacije orožja bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

V vozila metali kamenje

Črnomaljski policisti so bili 24. 2. okoli 20.30 obveščeni o požaru v gozdu pri naselju Lokve, kjer je gorela podrast. Na kraj so poklicali gasilce in med gašenjem so neznanci v službena vozila policije vrgli več kamnov in vozila poškodovali. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča