nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaZ ukradenim traktorjem na prireditev

Z ukradenim traktorjem na prireditev

Policisti PU Nm so na številki 113 so sprejeli 283 klicev, od tega je bilo 89 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Zgodaj zjutraj so krški policisti prijeli prijavo o tatvini kmetijskega traktorja v Gorici. Večer prej ga je lastnik še uporabljal, zjutraj ga ni bilo več. Traktor so kmalu zatem našli v okolici prireditvenega prostora v Šentjerneju. Po prvih zbrani obvestilih sumijo, da sta ga dva osumljenca uporabila za prevoz na javno prireditev.

Poškodovali traktor in odnesli akumulator, radio

Med vikendom so neznanci v Kočevskem Rogu razbili steklo na kmetijskem traktorju in iz traktorja odnesli radio in akumulator. Uničili so tudi kontaktno ključavnico, a jim traktorja ni uspelo spraviti v pogon. Iz bližnje gozdarske koče pa so odnesli še plinsko jeklenko. Gozdarskemu podjetju so povzročili za več kot 2.000 evrov škode.

Popisali fasade

Novomeški policisti so na Glavnem trgu in Jenkovi ulici obravnavali poškodovanje fasad, ki so jih neznanci verjetno iz nedelje na ponedeljek popisali s spreji. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Lahke telesne poškodbe

Sevniški policisti so popoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru na Cesti na grad. Tam je prišlo do spora med 67-letnikom in 72-letnikom glede košnje trave. 72-letnik naj bi 67-letniku očital, da ne kosi na svojem in da naj preneha. Pri tem ga je zmerjal in žalil. 67-letnik naj bi pri tem s kosilnico na nitko zamahnil proti drugemu moškemu, ga zadel v roko in lažje poškodoval. 72-letnika obravnavajo zaradi kršitve javnega reda in miru, 67-letnika pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Pridržali pijanega razgrajača

Sevniški policisti so nekaj po poldnevu v mestu posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Pred eno od trgovin je razgrajal 51-letnik, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in nadaljeval s kršitvijo in ni upošteval ukazov. Vklenili so ga in ga nameravali odpeljati v pridržanje, ko se je v postopek vmešal 52-letnik šel nad kršitelja s kladivom, ker naj bi zmerjal in žalil njegove otroke. Policisti so obvladali in vklenili tudi njega, nato pa oba odpeljali na policijsko postajo, kje so zaključili postopek. Obema bodo napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Zaradi glasne glasbe napisali plačilne naloge

Policisti iz Šentjerneja so zvečer posredovali v Mihovici zaradi moteče glasne glasbe. Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru 25-letniku napisali plačilni nalog, ker je vrtel glavno glasbo.

Nedostojno vedenje

Krški policisti so popoldne intervenirali v zdravstvenem domu in 24-letnici napisali plačilni nalog, za drugo kršiteljico, staro 16 let, pa uvedli postopek o prekršku. Omenjeni sta v čakalnici zdravstvenega doma razmetavali stvari in se nedostojno vedli, pljuvali, po osebju.

Prekršek kurjenja

Policisti iz Dolenjskih Toplic so zvečer v okolici Dolenjskih Toplic uvedli postopek o prekršku zopet 63-letnico zaradi kurjenja lesenih odpadkov in trave ter posledičnega zadimljenja naselja.

S podobnim prekrškom so se ukvarjali tudi novomeški policisti, ker je nekdo zakuril kup vej in trave v Ulici Slavka Gruma in zadimil sosesko. Kršitelja še iščejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča