četrtek, 22 februarja, 2024
DomaLokalnoZ vesli po Krki

Z vesli po Krki

Z vesli po Krki je projekt Zavoda Novo mesto, ki naznanja začetek obratovanja izposoje supov in čolnov na mestni plaži ob reki Krki. Namen projekta je nadaljevati tradicijo aktivnosti na Krki, ki so na voljo obiskovalcem vseh generacij. Prebivalci mesta in tudi gostje imajo zdaj možnost videti Krko tudi z vodne gladine.

Projekt Z vesli po Krki je vključen tudi v trenutno najbolj aktualni turistični produkt – Trip in the Bag, ki ga je od 21. aprila 2021 mogoče doživeti tudi v Novem mestu. Pot do doživetja se skriva v nahrbtniku in ponuja priložnost za družinski izlet ter spoznavanje domačega kraja na povsem nov način.

Sup ali lesen čoln si lahko sposodite na mestni plaži, na desnem bregu Krke pod Športnim parkom Portoval. V neposredni bližini mestne plaže so na voljo parkirna mesta za osebna vozila in šest parkirišč za avtodome. Od sobote, 15. 5., bo na voljo v izposojo petnajst supov in trije leseni čolni.

O projektu sta spregovorila direktor Zavoda Novo mesto, Aleš Makovac in vodja projekta Z vesli po krki, Jernej Rojc. Nekaj besed je bilo izmenjanih tudi na temo trenutnega aktualnega turističnega produkta – Trip in the bag, ki ga je predstavil Jan Tomažič, vodja blagovne znamke.

Za potrebe promocije in ugodnosti ob izposoji supov in čolnov smo razvili tudi osvežilni napitek SUPer Krka koktejl, ki bo v sodelovanju z gostinskimi ponudniki na voljo v različnih gostiščih ob Krki in v Novem mestu. Prav tako pripravljamo različne akcije, ki bodo na voljo v dodatni ponudbi izposoje – vodeni ogledi, šolo supanja in ostale dejavnosti na supih.

Uradna sezona izposoje supov in čolnov se prične 15. maja 2021 ob 10. uri. Več o obratovalnem času izposoje plovil ter ceniku, lahko izveste na spletni strani ZNM – turizem, za vse ostale informacije v zvezi z izposojo plovil pa je na voljo kontaktna številka: 064 12 99 22.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča