Z vodo varčno

0
1003

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode na območju občine Škocjan in Šentjernej, da je zaradi nedelovanja vodnega vira Škocjan, uveden ukrep racionalne rabe pitne vode. Do preklica je prepovedano uporabljati pitno vodo za zalivanje, pranje vozil in polnjenje bazenov. Komunala Novo mesto prosi za razumevanje.

Obveščamo vas, da bo predvidoma do petka, 14. 6. 2019, motena in občasno prekinjena oskrba s pitno vodo na območju vodovoda Raka, zaradi povišane porabe pitne vode in okvar na vodovodnem omrežju. Uporabnike prosimo, da v času trajanja obvestila ne zalivajo, perejo vozil in polnijo bazenov. Prosimo za razumevanje.

Zaradi zapiranja vodovodnega sistema in nihanja tlakov v cevovodu se lahko pojavi bela obarvanost pitne vode, ki je posledica raztopljenega zraka v vodi. Pojavi se lahko tudi obarvanost oziroma motnost vode. Priporočamo, da v obeh primerih odstranite mrežice na pipi in vodo dobro iztočite. Za dodatne informacije  pokličite Kostak, na telefonsko številko 07 48 17 225.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj